Alle Blogs

Wie zich bezig houd met cassettebandjes en andere oude troep kan er op rekenen dat vroeg of laat mensen hun oude bandjes bij je willen dumpen, soms met alle goede bedoelingen soms om er gewoon van af te zijn, maar meestal een combinatie van de twee.

Natuurlijk kan ik een tas vol oude bandjes makkelijk afwijzen, maar je...

Al sinds het begin van de hobby, heb ik me bezig gehouden de toestellen zo interessant mogelijk op te stellen. Maar moest het doen met de meubels die voorhanden waren. Hierdoor is de opstelling vaak veranderd de afgelopen paar jaar.

Zo zijn ook meubels gekomen en gegaan. De laatste jaren had ik de apparaten als een toren opgestapeld,...

Dolby's Ruisonderdrukkingstechniek domineerde op de markt van tapemedia. Maar wat doet die ruisonderdrukking nu precies? Wat zijn de voordelen maar ook de nadelen hieraan? En zijn er naast Dolby nog meer onderdrukkingstechnieken?

Ruis is wat je vaak op de achtergrond hoort, ruis komt van de tape zelf en is dus op elk tapemedia te horen, het...

Deze blog gaat over mijn ervaringen met bandrecorders, ik heb er ondertussen een aantal in mijn handen gehad en er veel van geleerd, het lijkt me leuk wat ervaringen te delen.

Er zijn om te beginnen veel verschillende (goede) merken op de markt geweest waaronder: Technics, Pioneer, Teac en nog meer. Maar Akai heeft toch mijn voorkeur hierin....