Reparatie van:
Draagbare toestellen

Op deze pagina een overzicht van reparaties aan draagbare toestellen.


Pagina 1:


De Sony WM-B12. Een Walkman zonder overbodige functies. Tegen gekomen op internet voor een interessant bedrag.

Hij doet totaal niets meer, geen beweging te zien maar ook geen geluid vanuit de motor.

Ze zijn zo gemaakt dat na fabricage geen onderhoud meer zou worden uitgevoerd, er zitten dus ook geen schroeven in, alles zit aan elkaar vastgeklikt.
Ik ga kijken wat ik kan betekenen voor deze Walkman.


De Sony TCS-370. Voor een nog schappelijk bedrag via een tweedehands website weten te kopen, inclusief de originele hoes.

Hij doet het, maar er is wat onderhoud nodig. Ik ga kijken of het me gaat lukken, want aan de functies te zien en het gewicht te voelen kan dit wel eens een vrij ingewikkelde reparatie zijn.

Geluk heeft het dat ik de onderhoud-handleiding heb kunnen vinden. Voor de verandering ga ik dus precies volgens het boekje te werk en ga kijken of het zo lukt om deze anders prachtige Walkman weer in goed werkende staat te krijgen.


★★★ = Gemiddeld
Laag = €0 tot €50


Een middagje winkelen kan soms wat interessants opleveren. Een kringloper waar ik regelmatig kom wilt nog wel eens Walkmans verkopen voor leuke prijzen. Deze keer hadden ze er maar liefst twee voor dezelfde prijs!

Toch is deze Realistic cassettespeler net wat anders, een snelle controle in de winkel laat zien dat hij nog speelt en vrij goed zelfs, toch heeft hij wat mankementen die hopelijk makkelijk zijn op te lossen...

★★ = Uitdagend
Kosten: Laag


De Sony WM-24 Walkman.

Een Walkman uit 1985. Het is de opvolger van de succesvolle WM-22 met als kleine toevoeging Dolby B ruisonderdrukking.

Hij ligt al een tijdje op de plank, door ongelukkige omstandigheden wordt het hoog tijd deze weer eens onder de loep te nemen, vrij letterlijk zelfs. De reparatie is geen ingewikkelde, maar alles neemt natuurlijk weer een andere wending...

★★★★ = Moeilijk
Kosten: Laag


De Sony WM-R202 Walkman. Al jaren jaag ik op een apparaat als deze, ze zijn zeldzaam, prijzig en in de categorie Walkmans één van de beste die je maar kunt krijgen! Veel mensen die het bandje bewust hebben meegemaakt en gebruikt, konden slechts dromen over een Walkman als deze. Nu ligt er bij mij eentje op tafel. Hij werkt, de riem is nog intact en qua uiterlijk ziet hij er nog netjes uit. De riem moet ondanks wel vervangen worden en hij heeft wat kleine kuren die ik aan moet pakken.

Moeilijkheidsgraad:
★★★ = Gemiddeld
Kosten: Laag


Wacht even, dit is geen analoog medium! Maar verdient hier toch wel een plek. Mijn trouwe oude Apple iPod Nano 6e generatie, hij is de vervanger van mijn Nano 2e generatie die zijn levensduur ver voorbij is gegaan.

Ook deze 6e generatie is ondertussen goed op leeftijd sinds zijn aanschaf in 2011, opslag is 'nu' beperkt en de batterij is ook niet meer wat het was. Zijn scherm was al langer beschadigd en laatst gaf hij de geest, maar ik heb hem terug tot leven geroepen!

Moeilijkheidsgraad:
★★ = Uitdagend
Kosten: Laag