Informatie & Instructies

Elke machine heeft zo zijn handleiding, hetzelfde geldt vaak voor het bijbehorend afspeelmateriaal. Op deze pagina vind je informatie en instructies over allerlei audioformaten.

De onderwerpen worden beschreven als een belevenis vanuit mijn perspectief, tussendoor geef ik algemene tips of neem dingen niet altijd even serieus.

Houd er rekening mee dat niet alle machines even makkelijk te bedienen zijn evenals het werkend houden (schoonmaken ervan). 

Het komt geregeld voor dat je speciaal gereedschap of middelen nodig hebt. Ik ga mezelf hier geen professional noemen en heb zelf ook veel te leren. Niet alle genoemde 'instructies' kunnen juist zijn. Toch geef ik het vaak aan als ik iets niet zeker weet.

Opvolgen op eigen risico dus ;)

Indien een knop naar de pagina zwart is, betekent dit dat ik er nog mee bezig ben, hierdoor kan het voorkomen dat bepaalde onderwerpen nog niet zijn besproken, een deel van de pagina's is overigens al goed op weg of klaar.

Platenspelers en Vinyl zijn weer helemaal in. Het geeft volgens velen een warm geluid, de 'pops' en 'tics' zijn voor sommige onderdeel van de beleving.

Toch snapt niet iedereen meteen hoe hij ermee overweg moet. Lees er hier alles* over.
* Wat ik weet althans. 

Ook de Compact Cassette, of simpel genoemd een bandje, lijkt populairder te worden, vooral nu het vaker te zien is in films en series.

Hieronder lees je over hoe deze bandjes nu werken. Hoe je iets opnemen kunt en creatief helemaal los kunt gaan als je echt voor perfectie gaat.
Bandrecorders zijn een heel andere kluif, misschien worden die ook nog eens populair, maar voor nu is het een select groepje mensen dat er interesse in toont.

Het opzetten van een band alleen al kan een puzzel zijn, het onderhoud wordt er niet makkelijker op.


Toch met de juiste instructies en middelen, kun je een heel eind komen.


De Minidisc is geen analoog media, al kan deze wel zo worden opgenomen.

Ze zijn eigenlijk vrij recent uit de mode, zijn makkelijk te verkrijgen, redelijk goedkoop en een leuke instapper als je voor een gek type audio gaat.

De Minidisc 'Walkmans' zijn vaak degelijk gebouwd en sommige modellen zijn best netjes om te zien.

Omdat ze zo 'modern' zijn is er weinig tot geen onderhoud aan.8-Tracks zijn een heel vreemd type media, althans voor degene die er nooit van gehoord hebben.

Liefhebbers van dit type media gaan vaak niet voor geluidskwaliteit maar voor de ervaring.

Veel onderhoud is er hier niet te vinden omdat dit eerder onder de pagina reparatie valt.


Welkom in een andere soort audiowereld, die waarin de 'Elcaset' immens populair is geworden, niks geen Compact Cassette maar banden haast zo groot als videobanden!!! Met geluid van hoge kwaliteit!

Nee, na slechts twéé jaar was dit idee alweer geschiedenis. 

Interesse in dit type media? Kijk gerust verder.