Zelfbouw

Op deze pagina lees je over de apparaten die ik zelf heb moeten maken, vaak gaat het hier om rand-apparatuur die handig of nodig is voor een juiste werking van mijn HiFi.

Voor nu heb ik alleen nog concepten liggen en enkele onderdelen. Ik ga hier pas aan beginnen als merendeel van mijn apparatuur werkend is of wanneer rand-apparatuur nodig wordt. Kom later nog eens kijken.


Als voorproefje wat ideeën die ik al deels heb uitgewerkt:

Verdeeldoos voor audio-aansluitingen, hiermee kan ik makkelijk vanaf de voorzijde schakelen tussen In- en Outputs dit gezien ik in de toekomst een tekort verwacht aan aansluitingen op mijn versterkers.

Schakeldoos voor speakers, dit apparaat heb ik binnenkort nodig om mijn luidsprekers te laten schakelen tussen de versterker en de voorversterkte platenspeler die ik rijk ben. Onderdelen heb ik al, alleen nog uitwerken hoe ik dit aan ga pakken.

Elektrische schakelkast, deze kast wil ik in de toekomst maken om makkelijk te kiezen welke apparaten spanning nodig hebben en welke niet, er zitten apparaten tussen die anders onnodig op standby staan als ik deze niet gebruik.

Aflees-systeem voor temperatuur en mogelijk elektrisch verbruik, hoewel nog een heel vroeg concept lijkt het me handig in een oogopslag te kunnen aflezen wat de werktemperatuur is van mijn apparaten (sommige kunnen vrij warm worden). Het verbruik zou ook fijn zijn om af te lezen maar voor alsnog is dit verre toekomstpraat en geen echte vereiste.

Verdeeldoos voor de timer-unit, ik ben sinds kort een timer rijk. Hiermee zou ik twee apparaten in-uit kunnen schakelen op basis van tijd. Als ik hier uiteindelijk meer dan twee apparaten op aan wil sluiten moet ik een schakelkastje maken, ik kan immers maar een beperkt vermogen door de timer jagen (500Watt).

Tape-recorder (RCA Victor), ik ben een aantal RCA Victor cartridges rijk waarvan de officiële apparaten haast niet te krijgen zijn of gewoonweg foeilelijk zijn, ook werken al die apparaten op Amerikaans voltage, het beste zou zijn dat ik zelf een Recorder maak. Nog puur verbeelding en maar de vraag of ik dit echt ga doen, lijkt me wel een gaaf idee.